ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠιλάφι με κάστανα, σταφίδες, καρότα και κοκκάριαΠιλάφι με κάστανα, σταφίδες, καρότα και κοκκάρια Το δοκιμάσαμε στην ασιατική πλευρά του Βοσπόρου, στο σπίτι του Γιώργου Παπαλιάρη και της Ayşen Türegün στο Anadoluhisari. Το ζευγάρι στήνει συχνά τραπέζια με ρωμαίικα και τούρκικα φαγητά, που καθρεπτίζουν τις ομοιότητες και τις κοινές επιρροές των δύο λαών.

20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
15' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για το πιλάφι, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και, όταν λιώσει, ρίχνουμε το ρύζι και το αλάτι. Σοτάρουμε για 2 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν καλά οι κόκκοι του.
  2. Σβήνουμε με τον ζωμό και τον αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία του ρυζιού (περίπου 15-20 λεπτά), μέχρι το νερό να σωθεί τελείως.
  4. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αδειάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ ή ρηχή φόρμα για κέικ ή ζελέ. Πιέζουμε ελαφρά για να ισιώσει η επιφάνεια.
  5. Αφήνουμε για 15 λεπτά και ξεφορμάρουμε προσεκτικά σε πιατέλα σερβιρίσματος.
  6. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Ξηροί καρποί

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT