20'
προετοιμασία
30' τηγάνισμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Τεμάχια: 30Για τους κεφτέδες
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Σάλτσα
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Κεφτέδες
- Για να φτιάξουμε πικάντικους ψαροκεφτέδες βάζουμε τα κομμάτια του ψαριού (σε δόσεις) μαζί με το σκόρδο, το φιστικοβούτυρο, τον δυόσμο στον πολυκόφτη και τα χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν και να ψιλοκοπούν.
- Προσοχή, δεν θέλουμε να λιώσουν εντελώς και να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις καυτερές πιπερίτσες.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 5-10 λεπτά, ώστε να σφίξει ελαφρώς.
- Μετά πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια πλακέ, τα περνάμε από το αλεύρι και τα τινάζουμε να φύγει το περίσσιο.
- Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι (2 εκ. από τον πάτο) σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε λίγα-λίγα τα κεφτεδάκια για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.
- Τα σερβίρουμε, συνοδεύοντάς τα με τη σάλτσα που έχουμε κρατήσει στο ψυγείο.
Sauvignon blanc και Μαλαγουζιές με τονισμένη οξύτητα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 172.