ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεμπάπ κοτόπουλου, αρωματικά και lightΚεμπάπ κοτόπουλου, αρωματικά και light
10' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πικάντικο κοτόπουλο στη σχάρα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
  2. Στη συνέχεια, στρώνουμε ένα μέτριο ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
  3. Αλείφουμε το κοτόπουλο με το λάδι και το αλατοπιπερώνουμε.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα μπαχαρικά και το σκόρδο.
  5. Περνάμε κάθε φιλέτο κοτόπουλο από το μείγμα μπαχαρικών μέχρι να καλυφθεί καλά παντού.
  6. Τα τακτοποιούμε στο ταψί και ψήνουμε στο ψηλότερο ράφι του φούρνου, ακριβώς κάτω από το γκριλ, για περίπου 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν και να ξεροψηθούν στην επιφάνεια.

Μυστικά

Το πόσο καυτερό θα το κάνετε εξαρτάται από εσάς: αυξομειώστε τις ποσότητες του πιπεριού καγιέν κατά τα γούστα σας.

Tempranillo.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 213.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT