15'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πικάντικη πατατοσαλάτα με μπέικον και μουστάρδα με μέλι, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° C.
- Bάζουμε σε ένα ταψί τις πατάτες και τις αλατίζουμε.
- Στη συνέχεια, τις περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο.
- Τις ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις κόβουμε σε ροδέλες.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε το μπέικον, για περίπου 2 -3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
- Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τις ζεστές πατάτες, το μπέικον, το σέλερι, το σχοινόπρασο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
- Ανακατεύουμε σε μπολ το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το ξίδι και τη μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε την πικάντικη πατατοσαλάτα.