10'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 6Για το σαγανάκι (αν θέλουμε)
Διαδικασία
Μαρμελάδα σύκου
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το τζίντζερ για 1/2 λεπτό, μέχρι να ροδίσει.
- Ρίχνουμε τα σύκα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ρευστή μαρμελάδα.
- Ρίχνουμε το ξίδι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ταιριάζει, πλην των άλλων, με δυνατά κίτρινα τυριά ή με σαγανάκια τυριών, όπως το ακόλουθο.
Σαγανάκι
- Γεμίζουμε ένα βαθύ πιάτο με νερό και ρίχνουμε σε ένα άλλο πιάτο το αλεύρι.
- Βουτάμε κάθε φέτα τυριού πρώτα στο νερό, μετά το «περνάμε» από το αλεύρι και τινάζουμε να φύγει το περιττό.
- Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τις φέτες τυριού για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει και να σχηματιστεί μια τραγανή κρούστα.
- Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
- Σερβίρουμε το σαγανάκι με τη μαρμελάδα σύκου δίπλα, για να βάλει ο καθένας όση θέλει.