ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣιουφικτά σε σύβραση με κρεμμύδι και τυριά, από το ΛασίθιΣιουφικτά σε σύβραση με κρεμμύδι και τυριά, από το Λασίθι
15' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τα πέτουρα ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα τα 200 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά (αν τη χρησιμοποιήσουμε) και το θυμάρι για 5 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρά.
  3. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.
  4. Με μια πιρούνα μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, μαζί με το λιγοστό νερό που θα παρασύρουν μαζί τους.
  5. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε πιάτα βαθιά.
  7. Ρίχνουμε μπόλικο τριμμένο κεφαλοτύρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε κάθε μερίδα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT