ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠίτα με ανθότυρο, ψητά κυδώνια και ρόδιΠίτα με ανθότυρο, κυδώνια και ρόδια
20' προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Κομμάτια: 20

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πετιμεζόπιτα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις πάνω κάτω) ή στους 160°C (αέρας).
  2. Με το ταχίνι αλείφουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα ενός ταψιού ή μιας στρογγυλής φόρμας διαμέτρου 25 εκ.
  3. Αν δεν έχουμε ταχίνι, βάζουμε ελφρύ ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο, όμως συνιστούμε το ταχίνι γιατί, εκτός του ότι θα βοηθήσει να μην κολλήσει το γλυκό στο ταψί, χαρίζει και μια ιδιαίτερη, γήινη γεύση.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με τους σπόρους γλυκάνισου, τον τριμμένο γλυκάνισο, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ.
  5. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με το ελαιόλαδο, το πετιμέζι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα των υγρών μέσα στο μείγμα των στερεών υλικών και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
  7. Αδειάζουμε στη φόρμα. Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το σουσάμι και ψήνουμε για 40 λεπτά.
  8. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε καλά τρυπώντας στο κέντρο με μια οδοντογλυφίδα: θα πρέπει να βγει στεγνή και καθαρή, αλλιώς συνεχίζουμε το ψήσιμο.
  9. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το κόβουμε λοξά σε κομμάτια-ρόμβους.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 54.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές με Ταχίνι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT