ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠέστροφα με μουστάρδα και λαχανικάΠέστροφα με μουστάρδα και λαχανικά
20' προετοιμασία
2 ώρες και 30' ψήσιμο
Σύνολο: 2 ώρες και 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τις πέστροφες πλακί με λαχανικά ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ένα ταψί που να χωρά άνετα τα ψάρια ρίχνουμε το σέλινο, τα κρεμμύδια, τις πατάτες, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τα σκόρδα, ανακατεύουμε και τα απλώνουμε ομοιόμορφα.
  3. Αλατοπιπερώνουμε τις πέστροφες μέσα έξω και τις τακτοποιούμε σε μονή στρώση πάνω στα λαχανικά.
  4. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και χώνουμε τα κλωνάρια θυμαριού ανάμεσα στα λαχανικά.
  5. Σκεπάζουμε τα ψάρια με τις φέτες ντομάτας (θα τα νοστιμίσουν και θα τα προστατέψουν να μην καούν).
  6. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο και φουρνίζουμε.
  7. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά.
  8. Ξεσκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι όλα τα υλικά να πάρουν ωραίο ρόδινο χρώμα.
  9. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 223.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πέστροφα

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT