ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠέστο με μαϊντανό, καρύδια και ξερή μυζήθραΠέστο με μαϊντανό, καρύδια και ξερή μυζήθραΗ αλήθεια είναι ότι στην Ιταλία τα πέστο παρασκευάζονται είτε πλήρως πολτοποιημένα και με σχεδόν λεία υφή είτε σε ψιλοκομμένη μορφή, έπειτα από καλό χτύπημα των υλικών σε ένα γερό γουδί. Χτυπάμε λοιπόν τα υλικά, στον πολυκόφτη που διαθέτουμε, με διακοπτόμενη λειτουργία, μέχρι τα υλικά να κομματιαστούν καλά, αλλά να μη γίνουν ενιαία πάστα.

20' προετοιμασία
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για το πέστο κάππαρης ξεκινάμε και χτυπάμε πρώτα στον πολυκόφτη που διαθέτουμε το βασιλικό, τα σκόρδα και τα κουκουνάρια, μέχρι να γίνουν ένας πολτός κοκκώδης.
  2. Ρίχνουμε σταδιακά το ελαιόλαδο, χτυπώντας μέχρι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά και να δώσει πιο λεία υφή στο μείγμα και, τέλος, ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα, την ψιλοκομμένη κάππαρη και πιπέρι.
  3. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και σερβίρουμε.

Μυστικά

Πώς το σερβίρουμε
  • Αντί του απλού, κλασικού πέστο σε ζεστά πιάτα ζυμαρικών.
  • Ως συνοδευτική σάλτσα με ψητά σχάρας.
  • Ως ντρέσινγκ σε σαλάτες, ιδίως πατατοσαλάτες ή σαλάτες ζυμαρικών.

Με αυτά τα πέστο στα ζυμαρικά μας, ανοίγουμε ένα sauvignon blanc, μια μαλαγουζιά, μια μαντίνεια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.

Άρθρα και Συνταγές με Κουκουνάρι

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT