15' προετοιμασία
10' βράσιμο
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το πέστο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πέννες ριγέ με ελληνικό πέστο με φέτα και ρίγανη, αρχικά βράζουμε τις πέννες, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  2. Στη συνέχεια, τις σουρώνουμε.
  3. Εν τω μεταξύ, χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά για το πέστο, εκτός από τη φέτα και το αλατοπίπερο, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Προσθέτουμε 150 γρ. φέτα και χτυπάμε για 3-4 δευτερόλεπτα.
  5. Αλατοπιπερώνουμε.
  6. Ρίχνουμε την υπόλοιπη φέτα και ανακατεύουμε με κουτάλι για να μείνει κομματάκια η φέτα.
  7. Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα τις σουρωμένες πέννες.
  8. Ρίχνουμε το πέστο και ανακατεύουμε καλά.
  9. Σερβίρουμε αμέσως τις πέννες ριγέ με ελληνικό πέστο με φέτα και ρίγανη.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT