ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠένες με κοτόπουλο, πλευρώτους και κατίκι ΔομοκούΠένες με κοτόπουλο, πλευρώτους και κατίκι Δομοκού
15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις πένες με ξινοτύρι, πιπεριές και σόγια, ξεκινάμε και βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 1 φλιτζάνι τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.
  3. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές μαζί με τα δύο είδη μπούκοβου και αλατοπίπερο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  4. Ρίχνουμε τη σόγια, το βαλσάμικο, τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
  5. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μαζί με το μισό ξινοτύρι και το θυμάρι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  6. Αραιώνουμε τη σάλτσα με όσο από το νερό που κρατήσαμε στην άκρη θέλουμε. Ανακατεύουμε καλά.
  7. Σκορπίζουμε το υπόλοιπο τυρί και λίγο έξτρα θυμάρι και σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 135.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT