2'
προετοιμασία
10' βράσιμο
Σύνολο: 12'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις πένες με κατσικίσιο τυρί και σύκα, πρώτα, σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις στραγγίζουμε, κρατώντας 100 ml νερό από αυτό όπου έβρασαν.
- Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα σύκα και ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη ρόκα και το βαλσαμικό και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε και τις πένες με το νερό που κρατήσαμε, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το τυρί, τα σύκα και τα καρύδια.
- Ανακατεύουμε τις πένες με κατσικίσιο τυρί και σύκα και σερβίρουμε .
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 89.