30'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τις πένες με φασολάκια και γαρίδες, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά μαζί με τα φασολάκια και τον αρακά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας των ζυμαρικών και τα στραγγίζουμε.
- Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε 3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες με το σκόρδο για 1/2 - 1 λεπτό, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο λάδι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη σόγια, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μαϊντανό.
- Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τα λαχανικά, τις γαρίδες, το κρεμμυδάκι και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- Σκορπίζουμε το σουσάμι και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 122.