15'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
1 ώρα και 35'
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 15'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη ζύμη (εναλλακτικά, παίρνουμε έτοιμες βάσεις για πεϊνιρλί)
Για την επικάλυψη
Διαδικασία
Ζύμη
- Για να φτιάξουμε πεϊνιρλί με κασέρι, πιπεριά και αυγό, αρχικά ρίχνουμε, όλα τα υλικά της ζύμης, στον κάδο του μίξερ ή σε ένα βαθύ μπολ και ζυμώνουμε με το γάντζο (το ειδικό εξάρτημα του μίξερ για το ζύμωμα) ή με τα χέρια μας, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και μαλακή ζύμη.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, μέχρι η ζύμη να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια εργασίας και πλάθουμε τη ζύμη σε 4 μπάλες.
- Τις καλύπτουμε με βαμβακερή πετσέτα και τις αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να ξαναφουσκώσουν.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
- Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
- Πλάθουμε κάθε μπάλα ζύμης και την ανοίγουμε δίνοντάς της το χαρακτηριστικό σχήμα της βάρκας που έχουν τα πεϊνιρλί.
- Τα βάζουμε στο ταψί.
Γέμιση
- Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρουμε, στο λάδι σε μέτρια φωτιά, την πιπεριά για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
- Αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 4 - 5 λεπτά, να κρυώσει.
- Μοιράζουμε το τυρί στα πεϊνιρλί.
- Έπειτα, σκορπίζουμε την πιπεριά και την ντομάτα.
- Ψήνουμε στο πιο χαμηλό ράφι του φούρνου για 10 - 12 λεπτά.
- Τραβάμε το ταψί από τον φούρνο.
- «Σπάμε» από ένα αυγό σε κάθε πεϊνιρλί (προσεχτικά μη χυθεί απ’ έξω) και αλατοπιπερώνουμε.
- Ψήνουμε για άλλα 7 - 8 λεπτά ή μέχρι να γίνει το πεϊνιρλί με κασέρι, πιπεριά και αυγό.
Μια ξανθιά, ελαφριά, ευκολόπιοτη μπίρα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 99.