ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠάβλοβα υπερπαραγωγή με φρούτα του δάσουςΠάβλοβα υπερπαραγωγή με φρούτα του δάσους

(Το σκεύος είναι από την Equip Hotel Μον.ΕΠΕ)

40' προετοιμασία
1 ώρα και 30' ψήσιμο
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: 8

Βάση μαρέγκας

Σαντιγί

Διαδικασία

Βάση μαρέγκας

  1. Για να φτιάξουμε μια διαφρετική πάβλοβα, σαν στεφάνι από μαρέγκες, ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 90°C.
  2. Σχεδιάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα έναν κύκλο διαμέτρου 18-20 εκ. με ένα μολύβι. Αναποδογυρίζουμε τη λαδόκολλα για να μην έρθει σε επαφή το μολύβι με το γλυκό, ωστόσο ο κύκλος θα είναι ακόμα ορατός. Τη μεταφέρουμε πάνω σε μια λαμαρίνα.
  3. Χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια μέχρι να αρχίσουν να αφρατεύουν, προσθέτουμε σταδιακά την κρυσταλλική ζάχαρη, το ξύσμα και τα σποράκια βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορφές.
  4. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε πασπαλιστά την άχνη και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ).
  5. Αδειάζουμε τη μαρέγκα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και προσαρμόζουμε μύτη αστέρι ή φαρδιά, απλή στρογγυλή.
  6. Πάνω στη λαδόκολλα όπου σχεδιάσαμε τον κύκλο ξεκινάμε να σχηματίζουμε περιφερειακά του κύκλου μικρούς σαλίγκαρους από μαρέγκα, κολλητά τον έναν στον άλλο – ο καθένας να έχει διάμετρο περίπου 6 εκ. κι ένα σχετικό ύψος. Στο τέλος, θα έχουμε σχηματίσει ένα μεγάλο στεφάνι από μαρέγκες- σαλίγκαρους.
  7. Ψήνουμε για 1-1 1⁄2 ώρα, μέχρι να στεγνώσει η μαρέγκα.
  8. Ξεφουρνίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, για 2-3 ώρες.

Σαντιγί

  1. Πλένουμε και σκουπίζουμε τον κάδο και το σύρμα.
  2. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο και χτυπάμε μέχρι να φτιάξουμε σαντιγί με σφιχτές κορφές.

Συναρμολόγηση

  1. Απλώνουμε μία λεπτή στρώση μαρμελάδα πάνω σε κάθε σαλίγκαρο.
  2. Με κουτάλι ή με σακούλα ζαχαροπλαστικής με φαρδιά στρογγυλή μύτη τούς γεμίζουμε με σαντιγί και από πάνω σκορπίζουμε τα κόκκινα φρούτα.
  3. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε αμέσως – η πάβλοβα διατηρείται το πολύ μία ημέρα και μόνο στο ψυγείο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 55.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT