10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Πλένουµε τα συκωτάκια και τα στεγνώνουµε πιέζοντάς τα απαλά µε απορροφητικό χαρτί και τα κόβουµε στη µέση. Τα ψιλοκόβουµε, τα βάζουµε σε ένα µπολ µε το µπράντι, τα σκεπάζουµε και τα αφήνουµε για 2 ώρες, να αρωµατιστούν. Στραγγίζουµε τα συκωτάκια, κρατώντας το µπράντι στην άκρη.
  2. Λιώνουµε το µισό βούτυρο σε ένα τηγάνι, σε µέτρια φωτιά. Προσθέτουµε το κρεµµύδι και το σκόρδο και σοτάρουµε για 4-5 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν. Προσθέτουµε τα συκωτάκια και το θυµάρι και συνεχίζουµε το σοτάρισµα ανακατεύοντας συνεχώς, σε µέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά, µέχρι τα συκωτάκια να αλλάξουν χρώµα. Προσθέτουµε το µπράντι που έχουµε κρατήσει και αφήνουµε 2-3 λεπτά, να εξατµιστεί το αλκοόλ. Αποσύρουµε από τη φωτιά και τα αφήνουµε να κρυώσουν για 5 λεπτά.
  3. Αδειάζουµε τα συκωτάκια µε τα υγρά τους στο µπλέντερ και τα χτυπάµε µέχρι το µείγµα να γίνει οµοιόµορφο. Προσθέτουµε το υπόλοιπο βούτυρο και χτυπάµε πάλι το µείγµα µέχρι να γίνει ξανά οµοιόµορφο. Προσθέτουµε και την κρέµα και χτυπάµε µέχρι να ενσωµατωθεί.
  4. Αλατοπιπερώνουµε το πατέ και το αδειάζουµε µε κουτάλι σε ένα µπολ. Καλύπτουµε µε διαφανή µεµβράνη και το βάζουµε στο ψυγείο για 12 ώρες, µέχρι να σφίξει.
  5. Φρυγανίζουµε το ψωµί στο γκριλ ή σε φρυγανιέρα και σερβίρουµε µε το πατέ.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT