ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠατέ από συκωτάκια κοτόπουλου με κρέμα γάλακτοςΠατέ από συκωτάκια κοτόπουλου με κρέμα γάλακτος
20' προετοιμασία
1 ώρα και 15' ψήσιμο
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 35'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το πατέ ανάμεικτο, χοιρινό και μοσχαρίσιο, με ροδάκινο και δεντρολίβανο πατέ ανάμεικτο, χοιρινό και μοσχαρίσιο, με ροδάκινο και δεντρολίβανο.
  2. Κόβουμε ξεχωριστά όλα τα κρεατικά σε κύβους των 2 εκ.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον χοιρινό λαιμό, την πανσέτα, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά, ζυμώνοντας τα υλικά με τα χέρια μας μέχρι να γίνει ένα μείγμα όχι ομοιογενές μεν, αλλά με υφή σαν μαλακής ζύμης και με διακριτά τα συστατικά του.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και την κρέμα γάλακτος, συνεχίζοντας το καλό ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν.
  5. Προσθέτουμε το μοσχαρίσιο νουά, τα ροδάκινα και το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να σκορπίσουν ομοιόμορφα στο μείγμα.
  6. Ντύνουμε με λαδόκολλα μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, με διαστάσεις 25 x 7 εκ.
  7. Αδειάζουμε εκεί το μείγμα και φουρνίζουμε.
  8. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.
  9. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε το πατέ να κρυώσει μέσα στη φόρμα για 1-2 ώρες και το ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντάς το.
  10. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς για 1-2 ώρες ακόμη, πριν το σερβίρουμε, κομμένο σε φέτες.
  11. Συνοδεύουμε με μπαγκέτα και αγγουράκια τουρσί.

Στο ποτήρι μας: Ένα φρουτώδες Pinotnoir.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 212.

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT