![Φασολάκια σε σαλάτα με ψητές ντομάτες και πουρέ πατάτας](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2022/06/fasolakia-se-salata-me-psites-ntomates-kai-poyre-patatas-gastronomos_-420x560.jpg?v=1654094475)
20'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 5'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την πατατοσαλάτα με κρίταμο τουρσί και γραβιέρα, πρώτα βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε άφθονο νερό για 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις στραγγίζουμε και μόλις κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Τα βάζουμε σε μπολ και αλατίζουμε όσο είναι ακόμη καυτά, για να το απορροφήσουν.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε την πατατοσαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.