40'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Κομμάτια: 12Για το λαδολέμονο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την πατατοσαλάτα, ξεκινάμε βράζοντας τις πατάτες στον ατμό ή τις ρίχνουμε σε μια φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα (για να μη στριμωχτούν και διαλυθούν) με 1/2 φλιτζάνι νερό. Τις σκεπάζουμε και, μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε σε συνθήκες ατμού, για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη διαλύονται. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο νερό επιπλέον.
- Τις μεταφέρουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ, ρίχνουμε αλάτι και το λάδι και ανακατεύουμε απαλά. Τις αρταίνουμε ζεστές, γιατί έτσι γίνονται πολύ νόστιμες.
- Προσθέτουμε την κάππαρη, τα μυρωδικά, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε τη σαλάτα στα ποτήρια που επιλέξαμε.
- Ανακατεύουμε τα υλικά για το λαδολέμονο σε ένα μπολ και βάζουμε 1 κουτ. γλυκού σε κάθε ποτήρι. Γαρνίρουμε με μερικές φέτες αυγοτάραχο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 56.