30'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
12 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 50'
Υλικά
Τεμάχια: 25Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε αξιώτικους πατατοκεφτέδες σε ένα μπολ βάζουμε πρώτα τις πατάτες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τα μυρωδικά, το κρεμμύδι, το τυρί και ένα ένα τα αυγά, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να φτιάξουμε έναν πυκνό χυλό που να στέκεται στο κουτάλι.
- Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι (2-3 εκ. από τον πυθμένα του)και το ζεσταίνουμε πολύ καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Μόλις κάψει, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα, τις ρίχνουμε προσεκτικά στο λάδι και τηγανίζουμε τους κεφτέδες για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Τους βγάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν και τους σερβίρουμε.
Ρετσίνα παγωμένη
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 172.