ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤο πιάτο του φτωχού – Πατάτες τηγανητές με σάλτσα κιμά και ξερή μυτζήθραΠατάτες τηγανητές με σάλτσα κιμά και ξερή μυζήθρα Στο Καφενείο Γύπας στον Ξηρόκαρπο του Λασιθίου τις βγάζουν μαζί με τους άλλους μεζέδες της ρακής. Τις έφτιαχνε η γιαγιά τους, αλλά και η δικιά μου, και υποθέτω και η δικιά σας. Νικολέτα Μακρυωνίτου

5' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 1

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

Σάλτσα

  1. Για να ετοιμάσουμε τις πατάτες της γιαγιάς βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για μερικά δευτερόλεπτα τον πελτέ να μυρίσει.
  2. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, ώσπου να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να δέσει η σάλτσα.
  3. Στο μεταξύ τηγανίζουμε τις πατάτες και μόλις ροδίσουν τις βγάζουμε, τις αλατίζουμε ελαφρά και, όπως είναι καυτές, τις ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και τις ανακατεύουμε καλά.
  4. Τις σερβίρουμε αμέσως και, αν θέλουμε, τις πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 208.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT