10' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
  2. Πλένουμε σχολαστικά τις πατάτες, τις σκουπίζουμε και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο μία-μία.
  3. Καθαρίζουμε και τα κρεμμύδια από τα εξωτερικά φλούδια και τα τυλίγουμε και αυτά ένα-ένα σε αλουμινόχαρτο.
  4. Βάζουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια στο φούρνο και τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, γύρω στη 1 ώρα.
  5. Τα κρεμμύδια θα ψηθούν πριν από τις πατάτες. Κρατώντας μια πετσέτα για να μην καούμε, τα ζουλάμε ελαφρώς. Οταν υποχωρεί, τα βγάζουμε.
  6. Αφού ψηθούν, κόβουμε τις πατάτες σε χοντρούτσικες ροδέλες, τις βάζουμε σε πιατέλα, κόβουμε και τα κρεμμύδια προσεχτικά στη μέση και τα βάζουμε ανάμεσα στις πατάτες.
  7. Αλατοπιπερώνουμε. Σκορπίζουμε πάνω τα βότανα και το ροζ πιπέρι και περιχύνουμε με το λαδόξιδο.
  8. Σερβίρουμε ζεστά. Συνοδεύουμε με ελιές και τουρσιά της αρεσκείας μας.

Μυστικά

Αν κάνουμε αυστηρή νηστεία και δεν τρώμε ούτε λάδι, το αντικαθιστούμε με 4 κουτ. σούπας κόκκινο κρασί ανακατεμένο με 1 κουτ. σούπας πετιμέζι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 36.

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT