20'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4-5Διαδικασία
- Για τις πατάτες γιαχνί με σαλάμι Λευκάδος, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, το σέλερι και το καρότο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να καλύψει τα υλικά κατά τα 2/3, αλατοπίπερο, τη δάφνη, το μπαχάρι και την κανέλα, και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση.
- Μετριάζουμε τη φωτιά, μισοκαλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.
- Σκορπίζουμε το σαλάμι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με ζεστό χωριάτικο ψωμί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 178.