10'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Διαδικασία
- Για τις πατάτες με σκόρδο και δεντρολίβανο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Καθαρίζουμε 2 κιλά πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις ρίχνουμε σε ταψί που ιδανικά να τις χωράει σε μία στρώση.
- Προσθέτουμε 120 ml ελαιόλαδο, 6 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και χοντροκομμένες, και τα φύλλα από 8 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο ή 2 κουτ.σούπας ξερό δεντρολίβανο, χοντροκοπανισμένο.
- Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Κάθε 15 λεπτά βγάζουμε για λίγο το ταψί από το φούρνο και ανακατεύουμε τις πατάτες, ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα.