Στην παραδοσιακή μορφή αυτής της συνταγής χρησιμοποιούμε άγριες αγκινάρες, οι οποίες αντικαθίστανται εύκολα με τη ήμερες, αυτές δηλαδή που βρίσκουμε στο εμπόριο.
20'
προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες
Υλικά
Μερίδες: 6Για το άλειμμα
Διαδικασία
- Για το πασχαλινό αρνάκι στον φούρνο με αγκινάρες, σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το άλειμμα και το απλώνουμε πάνω στα δύο μπούτια.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
- Στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί τη μισή ποσότητα της φρέσκιας ή ξερής ρίγανης, βάζουμε από πάνω το κρέας και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ρίγανη.
- Σκορπίζουμε δίπλα στο κρέας τις αγκινάρες και περιχύνουμε με το κρασί.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο με προσοχή για να μην καούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φαγητό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.