40'
προετοιμασία
15' ψήσιμο
20'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Τεμάχια: 60-80Άλλειμα
Διαδικασία
- Για τα πασχαλινά κουλουράκια με σουσάμι, χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, σε μεσαία ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
- Χαμηλώνουμε λίγο την ταχύτητα και προσθέτουμε τα αυγά.
- Διαλύουμε τη σόδα στο ούζο, ανακατεύοντας καλά, και αδειάζουμε στο μίξερ.
- Προσθέτουμε το αλεύρι (όχι όλο), το αλάτι, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και σταματάμε το χτύπημα όταν ενσωματωθούν. Αν χρειαστεί περισσότερο αλεύρι, το προσθέτουμε.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο.
- Οταν παρέλθει ο χρόνος, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C και χτυπάμε ελαφρά, σε ένα βαθύ πιάτο, το αυγό με τη ζάχαρη και το νερό.
- Αδειάζουμε το σουσάμι σε ένα μεγάλο πιάτο και το βάζουμε δίπλα στο μείγμα του αυγού.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια σε μέγεθος και σχήμα της αρεσκείας μας.
- Βουτάμε την επάνω πλευρά των κουλουριών στο μείγμα του αυγού και μετά στο σουσάμι.
- Βάζουμε τα κουλουράκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 19.