Για τα πασχαλινά κουλουράκια με άρωμα τσουρεκιού ξεκινάμε βράζοντας για περίπου 10 λεπτά τις μανταρινοφλούδες ή τις πορτοκαλόφλουδες με νερό που να τις καλύπτει, ώστε να ξεπικρίσουν. Τις σουρώνουμε από το νερό, το οποίο πετάμε, και τις αλέθουμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν (σχεδόν) πολτός.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα 3 αυγά.
Ρίχνουμε τις πολτοποιημένες φλούδες στο μείγμα ενώ παράλληλα χτυπάμε στο γουδί τη μαστίχα με λίγη ζάχαρη.
Ρίχνουμε στο μείγμα την μαστίχα που μόλις χτυπήσαμε στο γουδί και το μαχλέπι.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας στο μείγμα το μπέϊκιν πάουντερ και το αλάτι.
Προσθέτουμε την σόδα και το γάλα.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι εναλλάξ με τον χυμό της επιλογής μας.
Το αλεύρι μπορεί να το πάρει η ζύμη όλο, μπορεί και όχι, πρέπει να βάλουμε τόσο ώστε να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη και την αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί ενώ παράλληλα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε ντύσει με λαδόκολλα και χτυπάμε τον κρόκο με 4 κουτ. σούπας νερό.
Αλείφουμε τα κουλουράκια με τον αραιωμένο κρόκο, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς, πριν τα φυλάξουμε σε δοχείο για τρόφιμα που κλείνει αεροστεγώς.