![4 light λαδολέμονα για κάθε μαγείρεμα](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/05/4-light-ladolemona-gia-kathe-mageirema-gastronomos-1-420x560.jpg?v=1716318189)
20'
προετοιμασία
4 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 20'
Υλικά
Μερίδες: 10Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το παρφέ φράουλας με μασκαρπόνε και κομμάτια σοκολάτας, ξεκινάμε και σε ένα ευρύχωρο ανοξείδωτο μπολ ανακατεύουμε τον πολτό φράουλας, την άχνη και το μέλι.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και το μασκαρπόνε, μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιόμορφο και παχύρρευστο μείγμα.
- Ενώνουμε τα δύο μείγματα, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ).
- Προσθέτουμε και τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε απαλά.
- Καλύπτουμε μια μεταλλική μακρόστενη φόρμα του κέικ, χωρητικότητας περίπου 1 λίτρου, με διάφανη μεμβράνη και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
- Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 4 ώρες.
- Στο σερβίρισμα, αν θέλουμε, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, το ξύσμα λάιμ και τις φρέσκες φράουλες.
Μυστικά
Το ιδανικό σερβίρισμα γίνεται σε μπολ ή πιάτο που έχουμε βάλει για λίγα λεπτά στην κατάψυξη, ώστε να είναι πολύ κρύο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.