ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠαρφέ σοκολάτας με σουμάδαΠαρφέ σοκολάτας με σουμάδα
20' προετοιμασία
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 10

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το παρφέ φράουλας με μασκαρπόνε και κομμάτια σοκολάτας, ξεκινάμε και σε ένα ευρύχωρο ανοξείδωτο μπολ ανακατεύουμε τον πολτό φράουλας, την άχνη και το μέλι.
  2. Σε άλλο μπολ χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και το μασκαρπόνε, μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιόμορφο και παχύρρευστο μείγμα.
  3. Ενώνουμε τα δύο μείγματα, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ).
  4. Προσθέτουμε και τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε απαλά.
  5. Καλύπτουμε μια μεταλλική μακρόστενη φόρμα του κέικ, χωρητικότητας περίπου 1 λίτρου, με διάφανη μεμβράνη και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
  6. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 4 ώρες.
  7. Στο σερβίρισμα, αν θέλουμε, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, το ξύσμα λάιμ και τις φρέσκες φράουλες.

Μυστικά

Το ιδανικό σερβίρισμα γίνεται σε μπολ ή πιάτο που έχουμε βάλει για λίγα λεπτά στην κατάψυξη, ώστε να είναι πολύ κρύο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Φράουλα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT