1 ώρα
προετοιμασία
1 ώρα και 15' ψήσιμο
Σύνολο: 2 ώρες και 15'
Υλικά
Μερίδες: 6Για τη σαλάτα
Για το ντρέσινγκ
Διαδικασία
Σαλάτα
- Για να φτιάξουμε την παντζαροσαλάτα με πορτοκάλια, νεροκάρδαμο και πικάντικο γιδοτύρι αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140°C.
- Τυλίγουμε κάθε παντζάρι χωριστά με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα ξετυλίγουμε και μόλις κρυώσουν λίγο, τα τρίβουμε με χαρτί κουζίνας για να τα ξεφλουδίσουμε – η φλούδα βγαίνει πολύ εύκολα.
- Τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
- Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150°C και βάζουμε τα φουντούκια σε ένα ταψάκι.
- Τα ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να καβουρδιστούν, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.
- Τα τρίβουμε με ένα καθαρό πανί για να τα ξεφλουδίσουμε και τα χοντροκοπανίζουμε.
- Με κοφτερό μαχαιράκι καθαρίζουμε τα πορτοκάλια, αφαιρώντας τελείως και τη λευκή ψίχα της φλούδας, ώστε να μείνει μόνο η ζουμερή σάρκα. Με διαγώνιες τομές ανάμεσα στις μεμβράνες χωρίζουμε κάθε πορτοκάλι στα «φιλετάκια» του.
Ντρέσινγκ
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι και αφήνουμε κατά μέρος.
Σερβίρισμα
- Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα παντζάρια, τα πορτοκάλια, το μήλο, τα φουντούκια, τα κάστανα και αλατοπίπερο.
- Περιχύνουμε με περίπου το μισό ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το νεροκάρδαμο σε ένα μπολ, περιχύνουμε με 1 κουτ. σούπας από το υπόλοιπο ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
- Το ρίχνουμε στη σαλάτα, προσθέτουμε και τις φλούδες τυριού και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Σερβίρουμε αμέσως την παντζαροσαλάτα με πορτοκάλια, νεροκάρδαμο και πικάντικο γιδοτύρι.