ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚαπνιστός σολομός με σικορέΚαπνιστός σολομός με σικορέ
30' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
20' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Τεμάχια: για περίπου 25 πανκέικ

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πανκέικ πατάτας με καπνιστό σολομό και τυρί κρέμα, αρχικά τρίβουμε τις πατάτες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τις αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι.
  2. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη, προτιμότερο μέσα στον νεροχύτη για να φεύγουν τα υγρά, για περίπου 20 λεπτά.
  3. Τις στύβουμε καλά με τα χέρια μας και τις αδειάζουμε σε μπολ.
  4. Τις ανακατεύουμε με το κρεμμύδι, τα αυγά, το κορν φλάουρ, το αλεύρι και αλατοπίπερο μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη.
  5. Τη χωρίζουμε σε κομμάτια περίπου των 50 γρ.
  6. Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα πατάμε με τα χέρια μας ώστε να σχηματιστούν λεπτά πιτάκια, σαν πανκέικ.
  7. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο (ίσα να καλύψει τον πυθμένα) σε δυνατή φωτιά.
  8. Στη συνέχεια, τηγανίζουμε σε δόσεις τα πανκέικ πατάτας για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να γίνουν και να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  9. Τα τακτοποιούμε σε πιατέλα και από πάνω μοιράζουμε το τυρί κρέμα και τον καπνιστό σολομό.
  10. Ραντίζουμε με λίγο λεμονοχυμό και σερβίρουμε τα πανκέικ πατάτας με καπνιστό σολομό και τυρί κρέμα.

Μυστικά

Σε αυτή τη συνταγή ο σεφ έβαλε τυρί κρέμα και σολομό, αλλά μπορούμε να βάλουμε και γιαούρτι ή ξινόκρεμα, καπνιστή πέστροφα, φιλέτα αντζούγιας ή ακόμα και μαλακή φέτα με καπνιστό αλλαντικό και ψιλοκομμένες ελιές.

Chardonnay δεξαμενής.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 213.

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Σολομός

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT