15'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πανκέικ με αρακά και αυγά ποσέ, αρχικά χτυπάμε, στον πολυκόφτη, τον αρακά, το αλάτι, τη ζάχαρη, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τα μυρώνια μέχρι να ψιλοθρυμματιστούν.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κορν φλάουρ, αλατοπίπερο και τους 2 κρόκους.
- Χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί ένας χοντροκομμένος πουρές.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με το σύρμα σε μαρέγκα.
- Τα αδειάζουμε στο μπολ και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν.
- Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα.
- Ψήνουμε τα πανκέικς για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σερβίρισμα
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα βράζουμε μπόλικο νερό και το ξίδι.
- Σβήνουμε τη φωτιά και προσεκτικά, αλλά γρήγορα, σπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην επιφάνεια του νερού.
- Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε τα αυγά να μαγειρευτούν για περίπου 2-3 λεπτά ή μέχρι να σφίξει το ασπράδι τους.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας, να στεγνώσουν.
- Τακτοποιούμε τα αυγά ποσέ πάνω στα πανκέικ, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Sauvignon, Ντεμπίνες, Μαλαγουζιές, ξηρά Μοσχάτα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.