ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣBanoffeeBanoffee

 

25' προετοιμασία
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 25'

Υλικά

Μερίδες: 10

Διαδικασία

  1. Για το μπανόφι ξεκινάμε και αλέθουμε τα μπισκότα μαζί με το λιωμένο βούτυρο και την καρύδα στον πολυκόφτη μέχρι να γίνει ένα λασπώδες μείγμα
  2. Ανάλογα με το μέγεθος του πολυκόφτη που διαθέτουμε, χτυπάμε τα υλικά όλα μαζί ή σε δόσεις.
  3. Βουτυρώνουμε ελαφρώς μια ρηχή ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκ.
  4. Αδειάζουμε εκεί το μείγμα που ετοιμάσαμε και το πιέζουμε με τις παλάμες μας ή με ένα κουτάλι μέχρι να καλύψουμε ομοιόμορφα τον πυθμένα και τα τοιχώματα.
  5. Βυθίζουμε για 10 λεπτά την κονσέρβα με το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα σε ένα μπολ με καυτό νερό, μέχρι η καραμέλα να μαλακώσει.
  6. Ζυγίζουμε 150 γρ. και τα απλώνουμε πάνω στη βάση που ετοιμάσαμε.
  7. Από πάνω τακτοποιούμε με όμορφο τρόπο τις φετούλες μπανάνας.
  8. Χτυπάμε με το μίξερ την ξινόκρεμα μαζί με την κρέμα γάλακτος μέχρι να φτιάξουμε μια πλούσια σαντιγί με σφιχτές κορυφές.
  9. Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω στις μπανάνες και από πάνω κοσκινίζουμε λίγο κακάο.
  10. Σερβίρουμε αμέσως ή βάζουμε το μπανόφι στο ψυγείο για 3-4 ώρες και το σερβίρουμε κρύο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 48.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT