30'
προετοιμασία
4 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 30'
Υλικά
Μερίδες: 8 - 10Διαδικασία
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα με ένα μεγάλο μαχαίρι.
- Τη ρίχνουμε σε ένα μπολ, το οποίο στερεώνουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια σπάτουλα, μέχρι να λιώσει.
- Ρίχνουμε το ζαχαρούχο στον κάδο του μίξερ.
- Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι.
- Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, με το σύρμα, για 3 - 4 λεπτά. Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ.
- Ομογενοποιούμε ανακατεύοντας πολύ καλά με μια σπάτουλα και αφήνουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Ιδανικά, έχουμε προηγουμένως αδειάσει το μείγμα σε ένα ρηχό μεταλλικό μπολ, ώστε να παγώσει ομοιόμορφα.
- Ανά 1 ώρα, βγάζουμε από την κατάψυξη και αφρατεύουμε με τον αυγοδάρτη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 3 - 4 φορές.