ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛαχανικά τουρλού κατσαρόλας, αλλά σε στρώσειςΛαχανικά τουρλού κατσαρόλας, αλλά σε στρώσεις
20' προετοιμασία
20' ψήσιμο
15' αναμονή
Σύνολο: 55'

Υλικά

Τεμάχια: για ταψί 22 εκ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τάρτα κολοκυθιού με βρώμη, αρχικά βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά, να στραγγίξουν τα υγρά τους.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  3. Αλείφουμε με λίγο από το ελαιόλαδο το ταψί.
  4. Πιέζουμε τα κολοκυθάκια με τα χέρια μας να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά και τα αδειάζουμε σε βαθύ μπολ.
  5. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια.
  7. Ψήνουμε, την τάρτα κολοκυθιού με βρώμη, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να σφίξει και να ροδίσει στην επιφάνεια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 114.

Άρθρα και Συνταγές με Βρώμη

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT