10'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 30'
Υλικά
Κομμάτια: 4-6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε καλτσόνε σοκολάτας, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, στον αέρα.
- Στη συνέχεια, στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
- Ξεδιπλώνουμε τη ζύμη πάνω στη λαδόκολλα.
- Την κόβουμε στρογγυλή χρησιμοποιώντας σαν οδηγό ένα αναποδογυρισμένο μεγάλο και ρηχό πιάτο.
- Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια.
- έπειτα, την σκορπίζουμε στην επιφάνεια της ζύμης (όχι μέχρι τις άκρες για να μην χυθεί κατά το ψήσιμο).
- Ρίχνουμε από πάνω και το βούτυρο προσπαθώντας να πάει παντού.
- Διπλώνουμε τη ζύμη σε μισοφέγγαρο.
- Την πατάμε στις άκρες για να κλείσει καλά.
- Ψήνουμε την καλτσόνε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Κόβουμε, την καλτσόνε σοκολάτας, σε κομμάτια και σερβίρουμε.
- Αναμειγνύουμε λίγη άχνη με λίγο κακάο και πασπαλίζουμε την πίτσα.
Μυστικά
Μπορούμε να κάνουμε και μίνι καλτσόνε κόβοντας τη ζύμη με οδηγό ένα πιάτο του γλυκού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 15.