ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜωσαϊκό με αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και σάλτσα φράουλαςΜωσαϊκό με αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και σάλτσα φράουλας
10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 25'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πανεύκολη σάλτσα φράουλας με πολύ λίγη ζάχαρη, αρχικά πλένουμε και στεγνώνουμε τις φράουλες.
  2. Κατόπιν, κόβουμε τα κοτσανάκια τους.
  3. Βάζουμε τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέσα τις φράουλες.
  4. Τις αφήνουμε έτσι για τουλάχιστον 2 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους.
  5. Έπειτα, τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 5 - 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να μαλακώσουν λίγο οι φράουλες.
  6. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε άλλο σκεύος.
  7. Συνεχίζουμε το βράσιμο των υγρών για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να δέσουν σε ελαφριά σάλτσα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 1.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT