10'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 25'
Υλικά
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πανεύκολη σάλτσα φράουλας με πολύ λίγη ζάχαρη, αρχικά πλένουμε και στεγνώνουμε τις φράουλες.
- Κατόπιν, κόβουμε τα κοτσανάκια τους.
- Βάζουμε τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέσα τις φράουλες.
- Τις αφήνουμε έτσι για τουλάχιστον 2 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους.
- Έπειτα, τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 5 - 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να μαλακώσουν λίγο οι φράουλες.
- Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε άλλο σκεύος.
- Συνεχίζουμε το βράσιμο των υγρών για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να δέσουν σε ελαφριά σάλτσα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 1.