ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤο οφτό αρνί είναι παράδοση στην ΚρήτηΤο οφτό αρνί είναι παράδοση στην Κρήτη
10' προετοιμασία
1 ώρα και 45' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 55'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για το πανεύκολο αρνίσιο μπούτι στον φούρνο με κύμινο και μέλι, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Aλείφουμε το αρνί με το λάδι και το μέλι, το αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το κύμινο. Τυλίγουμε σε λαδόκολλα, το βάζουμε σε ένα ταψί που ιδανικά να το χωράει ακριβώς και ψήνουμε για περίπου 1 1⁄2 ώρα, μέχρι να μαλακώσει.
  3. Ανοίγουμε τη λαδόκολλα, προσεκτικά για να μην καούμε, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί όπως μας αρέσει.

Ένα Syrah, Tempranillo, κρητικά χαρμάνια μέτριας παλαίωσης, με πλούσιο άρωμα και μεσαίο σώμα, θα συνοδεύσουν τις γεύσεις που μας ταξιδεύουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 116.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT