15'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
10'
αναμονή
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τα pancakes
Για την γκανάς σοκολάτας
Διαδικασία
Για τα pancakes
- Για τα pancakes, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη.
- Ρίχνουμε το γάλα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα αυγά και το βούτυρο ανακατεύοντας ξανά. Αφήνουμε τον χυλό να σταθεί για 10 λεπτά.
- Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι μεσαίου μεγέθους και τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά.
- Μόλις κάψει, παίρνουμε με μια κουτάλα την ανάλογη ποσότητα μείγματος και την αδειάζουμε στο κέντρο του τηγανιού, σχηματίζοντας έναν δίσκο διαμέτρου 7 εκ.
- Ψήνουμε για 2 λεπτά τη μία πλευρά και για άλλα 2 λεπτά την άλλη, πάντα σε χαμηλή φωτιά.
- Σερβίρουμε με ζεστή γκανάς σοκολάτας.
Γκανάς σοκολάτας
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και, λίγο πριν βράσει, την αποσύρουμε και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Προσθέτουμε και το μέλι.
- Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να γίνει μια λεία σοκολατένια σος.
- Καλή ομογενοποίηση μπορούμε επίσης να πετύχουμε με το μπλέντερ χειρός, αρκεί να μην το ανασηκώνουμε, για να μη δημιουργηθούν φυσαλίδες και αφρός.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 193.