ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤηγανίτες με ξινοτύρι και μέλιΤηγανίτες με ξινοτύρι και μέλι
10' προετοιμασία
10' ψήσιμο
Σύνολο: 20'

Υλικά

Τεμάχια: 8-10

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις «τηγανίτες» με ασπράδια, βρώμη και σταφίδες, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200° C.
  2. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάμε για 2 λεπτά. Πρέπει να προκύψει ένα σχετικώς ενιαίο μείγμα.
  3. Ψεκάζουμε ή αλείφουμε με λάδι ένα αντικολλητικό ταψί (ή στρώνουμε ένα κοινό ταψί με καλής ποιότητας αντικολλητικό χαρτί ψησίματος).
  4. Ρίχνουμε 1 κ.σ. από το μείγμα για κάθε τηγανίτα, σε απόσταση τη μία από την άλλη για να μην κολλήσουν (αν δεν τις φουρνίσουμε αμέσως, θα αρχίσει να κυλάει το μείγμα).
  5. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε τις τηγανίτες χλιαρές ή σε θερμοκρασία δωματίου σκέτες, πασπαλισμένες με λίγη κανέλα, με γιαούρτι άπαχο (ή άλλο) και λίγο μέλι (αν δεν κάνουμε δίαιτα).

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Βρώμη

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT