10'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
10'
αναμονή
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για τα απλωτά pancakes, σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα και το γάλα και ομογενοποιούμε με μπλέντερ χειρός - αν δεν διαθέτουμε, ανακατεύουμε πολύ καλά με μίξερ ή κάνουμε τη διαδικασία σε έναν πολυκόφτη.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη.
- Ρίχνουμε το μισό μείγμα γάλακτος, προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα γάλακτος και το βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά. Αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά να σταθεί.
- Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 18-20 εκ., αδειάζουμε μια γερή δόση μείγματος και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
- Ψήνουμε τη μία πλευρά για περίπου 3 λεπτά και, όταν ψηθεί καλά και σταθεροποιηθεί, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 3 λεπτά.
- Βάζουμε το pancake σε ένα μεγάλο πιάτο και ψήνουμε και τα επόμενα.
- Σερβίρουμε τα απλωτά pancakes με φρέσκο τυρί κρέμα ή παγωτό γιαούρτι, μέλι και φιστίκια Αιγίνης.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 193.