25'
προετοιμασία
11 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 11 ώρες και 25'
Υλικά
Μερίδες: 6-8 ατομικά μπολΓια την πανακότα
Για τη σάλτσα φράουλας
Διαδικασία
Πανακότα
- Για να φτιάξουμε πανακότα με φράουλες, αρχικά μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε μπολ με κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε μικρή κατσαρόλα βράζουμε σε δυνατή φωτιά το γάλα με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το γάλα να αρχίσει να φουσκώνει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Στύβουμε με τα χέρια μας τις ζελατίνες, τις προσθέτουμε στο γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσουν εντελώς. Αφήνουμε λίγο το μείγμα να γίνει χλιαρό.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαστιχέλαιο και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε σε ατομικά μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ, ώστε να πήξει.
Σάλτσα φράουλας
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά (από το σημείο βρασμού), μέχρι να σχηματιστεί ένα σιρόπι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Στον πολυκόφτη χτυπάμε τις φράουλες μαζί με το σιρόπι μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, να σφίξει.
Σερβίρισμα
- Περιχύνουμε κάθε πανακότα με όση από τη σάλτσα φράουλας θέλουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 181.