ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤούρτα πανακότα με λευκή σοκολάτα και φράουλεςΤούρτα πανακότα με λευκή σοκολάτα και φράουλες
25' προετοιμασία
11 ώρες αναμονή
Σύνολο: 11 ώρες και 25'

Υλικά

Μερίδες: 6-8 ατομικά μπολ

Για την πανακότα

Για τη σάλτσα φράουλας

Διαδικασία

Πανακότα

  1. Για να φτιάξουμε πανακότα με φράουλες, αρχικά μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε μπολ με κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Σε μικρή κατσαρόλα βράζουμε σε δυνατή φωτιά το γάλα με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το γάλα να αρχίσει να φουσκώνει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Στύβουμε με τα χέρια μας τις ζελατίνες, τις προσθέτουμε στο γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσουν εντελώς. Αφήνουμε λίγο το μείγμα να γίνει χλιαρό.
  4. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαστιχέλαιο και ανακατεύουμε.
  5. Μοιράζουμε σε ατομικά μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ, ώστε να πήξει.

Σάλτσα φράουλας

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά (από το σημείο βρασμού), μέχρι να σχηματιστεί ένα σιρόπι.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Στον πολυκόφτη χτυπάμε τις φράουλες μαζί με το σιρόπι μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
  4. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, να σφίξει.

Σερβίρισμα

  1. Περιχύνουμε κάθε πανακότα με όση από τη σάλτσα φράουλας θέλουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 181.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Φράουλα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT