ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠανακότα με φράουλεςΠανακότα με φράουλες
30' προετοιμασία
20' ψήσιμο
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 50'

Υλικά

Μερίδες: 6

Πανακότες

Βανίλιες

Διαδικασία

Πανακότα

  1. Για να ετοιμάσουμε την πανακότα με αριάνι και ψητές βανίλιες, πρώτα βάζουμε το ζεστό νερό σε ένα μπολ και ρίχνουμε πασπαλιστά τη σκόνη ζελατίνης.
  2. Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά, να απορροφηθεί η ζελατίνη και να φουσκώσει και ανακατεύουμε.
  3. Στο μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
  4. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει βράση η κρέμα.
  5. Προσθέτουμε αμέσως τη διαλυμένη ζελατίνη, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε.
  6. Σουρώνουμε την κρέμα από ψιλό σουρωτό μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
  7. Προσθέτουμε το γάλα και το αριάνι και ανακατεύουμε καλά.
  8. Μοιράζουμε σε 6 φορμίτσες για κρεμ καραμελέ ή σε μεταλλικές ατομικές ρηχές φόρμες για ταρτίτσες και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή μέχρι να πήξουν.
  9. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε κεραμικά πυρίμαχα φορμάκια ή ποτήρια – σε αυτή την περίπτωση δεν θα ξεφορμάρουμε, αλλά θα σερβίρουμε τις κρέμες μέσα στο δοχείο τους.

Βανίλιες

  1. Βάζουμε τα κομμένα φρούτα σε ένα ταψάκι καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
  2. Ρίχνουμε και την κανέλα με τα γαρίφαλα και ανακατεύουμε απαλά.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν τα φρούτα.
  4. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Σερβίρισμα

  1. Αν θέλουμε να ξεφορμάρουμε τις πανακότες που έχουμε βάλει σε μεταλλική φόρμα, βουτάμε τη φόρμα σε ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζουμε σε πιατάκι.
  2. Σερβίρουμε τις πανακότες με τα φρούτα και λίγο από το σιρόπι τους.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 53.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT