ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕύκολο κέρασμα με έτοιμα μπισκότα, κρέμα και φράουλεςΕύκολο κέρασμα με έτοιμα μπισκότα, κρέμα και φράουλες Όπως σημειώνει η Μαρία Μπίζιου, MSc Κλινική Διατροφολόγος, οι φράουλες είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ και C, φολικού οξέος, μαγγανίου και καλίου, ενώ περιέχουν σημαντικά φυτοθρεπτικά συστατικά και φλαβονοειδή. Οι φυτικές ίνες και η φρουκτόζη που υπάρχουν στις φράουλες βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα και στη βελτίωση της πέψης. Ο συνδυασμός τους με το άπαχο γάλα σε αυτό το light γλυκάκι βελτιώνει σημαντικά τον γλυκαιμικό δείκτη της συνταγής και την εφοδιάζει με καλής ποιότητας, άπαχη πρωτεΐνη.

20' παρασκευή
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για τη light πανακότα ξεκινάμε βάζοντας τις ζελατίνες να μουλιάσουν σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και, μόλις μαλακώσουν καλά, τις στύβουμε.
  2. Βάζουμε το γάλα, το μέλι, τις πολτοποιημένες φράουλες και το ξύσμα πορτοκαλιού (αν το βάλουμε) σε ένα κατσαρολάκι και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα μέχρι να πάρει μία βράση το μείγμα.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις μουλιασμένες και στραγγισμένες ζελατίνες και ανακατεύουμε.
  4. Μοιράζουμε το μείγμα της πανακότας σε 8 μπολάκια, ποτηράκια ή φορμάκια της επιλογής μας ή σε μια μεγαλύτερη φόρμα και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί (περίπου 3-4 ώρες ή περισσότερο αν χρησιμοποιήσουμε μεγάλη φόρμα).
  5. Αν θέλουμε να ξεφορμάρουμε την πανακότα, βυθίζουμε τη φόρμα σε καυτό νερό μέχρι το χείλος σχεδόν και την αναποδογυρίζουμε σε πιάτο. Γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες.

Μυστικά

*Αν χρησιμοποιήσουμε τα μεταλλικά φορμάκια που είναι ειδικά για πανακότα, οι μερίδες θα είναι μικρότερες από αυτές που έχουμε υπολογίσει, επομένως και οι θερμίδες θα είναι λιγότερες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT