10'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 30'
Υλικά
Βάρος: για περίπου 500 γρ.Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τηγανίτες σοκολάτας, χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το αυγό για 4-5 λεπτά, να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το γάλα, το κακάο, τη βανίλια και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη.
- Βάζουμε λίγο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις ζεσταθεί καλά το τηγάνι, ρίχνουμε μέσα κουταλιές από το χυλό.
- Ψήνουμε τις τηγανίτες και από τις δύο πλευρές και τις βγάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Σερβίρουμε τις τηγανίτες σοκολάτας σκέτες ή με ροδέλες μπανάνας και λίγη τρούφα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 18.