ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠαϊδάκια μαριναρισμένα σε μουστάρδα και κρασίΠαϊδάκια μαριναρισμένα σε μουστάρδα και κρασί
15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
10' αναμονή
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 2

Κουσκούς

Διαδικασία

Παϊδάκια

  1. Για να φτιάξουμε τα παϊδάκια σοτέ με κουσκούς και ξερά φρούτα, ξεκινάμε βάζοντας τα παϊδάκια ανάμεσα σε δύο κομμάτια μεμβράνη και τα χτυπάμε με τον μπάτη, το ειδικό σφυράκι για τα κρέατα, ή τον πάτο του μπρικιού, ώστε να γίνουν πιο πλατιά.
  2. Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και αλείφουμε με το μείγμα τα παϊδάκια. Τα αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
  3. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι, προτιμότερο αντικολλητικό, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει καλά, βάζουμε τα παϊδάκια και τα ψήνουμε για 2 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καταπώς μας αρέσουν.

Κουσκούς

  1. Στο μεταξύ, βάζουμε το κουσκούς και τα ξερά βερίκοκα σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το ζωμό βραστό. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 5 - 10 λεπτά ή μέχρι να πιει το κουσκούς το υγρό.
  2. Ψεκάζουμε ή αλείφουμε με λίγο λάδι ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε τις σταφίδες και τα κουκουνάρια. Σοτάρουμε ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν τα κουκουνάρια.
  3. Προσθέτουμε το κύμινο, ανακατεύουμε για λίγο και αποσύρουμε.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα του τηγανιού στο κουσκούς, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το δυόσμο λίγο πριν από το σερβίρισμα.
  5. Σερβίρουμε τα παϊδάκια ζεστά με το κουσκούς.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 3.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Κους κους

Άρθρα και Συνταγές με Ξερά φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT