ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠαγωτό αρμενοβίλΠαγωτό αρμενοβίλ
15' προετοιμασία
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 8 ώρες και 15'

Υλικά

Βάρος: 1 κιλό

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το παγωτό, ξεκινάμε στραγγίζοντας τα φρούτα από το σιρόπι τους και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  2. Βάζουμε σε ένα μπολ την κρύα κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το μίξερ χειρός, μέχρι να σφίξει και να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι (είναι ένα στάδιο πριν γίνει σαντιγί – σε αυτό το στάδιο θα στέκεται στο κουτάλι).
  3. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε με το μίξερ για 1 λεπτό.
  4. Προσθέτουμε τα κομμένα φρούτα στην κρέμα μας και ανακατεύουμε απαλά.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενο σκεύος με καπάκι (ιδανικά ένα μεταλλικό). Αν δεν έχουμε με καπάκι, καλύπτουμε το μείγμα με λαδόκολλα που να εφάπτεται στην επιφάνειά του και από πάνω με αλουμινόχαρτο.
  6. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για όλο το βράδυ.
  7. Για να σερβίρουμε, αφήνουμε το παγωτό εκτός κατάψυξης για λίγα λεπτά, να μαλακώσει.

Μυστικά

Μπορούμε να βάλουμε όποιο άλλο γλυκό κουταλιού θέλουμε, όπως γλυκό βύσσινο ή κεράσι, γλυκό καρυδάκι, γλυκό περγαμόντο, κ.λπ. Είναι ένας άλλος τρόπος να «ξεπαστρέψουμε» τα γλυκά που μας έχουν μείνει από την προηγούμενη χρονιά, αφού τώρα το καλοκαίρι θα φτιάξουμε καινούργια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 53.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT