20'
προετοιμασία
4 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 20'
Υλικά
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα παγωτό-σάντουιτς, ξεκινάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι, αλλά όχι τόσο που να γίνει σαντιγί.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια μαλακή σαντιγί που να μην τρέχει, να στέκεται καλά στο κουτάλι.
- Ρίχνουμε τα αλεσμένα μπισκότα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
- Βάζουμε το μείγμα του παγωτού σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με φαρδύ κορνέ. Αν δεν έχουμε, παραλείπουμε αυτό το στάδιο.
- Στρώνουμε τα 25 μπισκότα cookies ανάποδα πάνω στο τραπέζι και με το κορνέ τοποθετούμε πάνω τους το μείγμα του παγωτού. Αν δεν έχουμε κορνέ, απλώς τα γεμίζουμε με 2 κουτ. σούπας από το μείγμα.
- Καπακώνουμε με άλλα 25 μπισκότα και τα μοιράζουμε σε ταψάκια ή σε μπολ, τοποθετώντας τα πολύ προσεκτικά. Τα κλείνουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 53.