15'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: για 1 ομελέτα – 2 μερίδεςΓια την ομελέτα
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την ομελέτα ρολό με κασέρι, σύγλινο, πιπεριές Φλωρίνης και κασεράτη σάλτσα, ξεκινάμε αλείφοντας τις πιπεριές Φλωρίνης με το μισό ελαιόλαδο, τις τακτοποιούμε σε σχάρα και τις ψήνουμε σε δυνατό προθερμασμένο γκριλ, γυρίζοντάς τες τακτικά, μέχρι η φλούδα τους να μαυρίσει παντού.
- Τις μεταφέρουμε καυτές σε ένα μπολ, το κλείνουμε αμέσως με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά.
- Έπειτα τις ξεφλουδίζουμε (η φλούδα αφαιρείται πανεύκολα), πετάμε κοτσάνια και σπόρια και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Σάλτσα
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε μαζί το γάλα και την κρέμα γάλακτος μέχρι να ζεσταθούν, αλλά να μην κοχλάσουν και φουσκώσουν.
- Ρίχνουμε το κασέρι και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να λιώσει το τυρί και να φτιάξουμε μια λεία κρέμα.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα για 3-4 λεπτά, μέχρι να «ψηθούν» και να φτιάξουμε μια λεία, ωραία κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλλά διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή.
Ομελέτα
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, μέχρι να μαραθεί.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε για λίγο τα αυγά με αλάτι και πιπέρι και τα αδειάζουμε στο τηγάνι.
- Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, για να πάει παντού το αυγό, και προσθέτουμε το σύγλινο και το κασέρι. Στο κέντρο της ομελέτας σκορπίζουμε τις πιπεριές.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και ψήνουμε την ομελέτα για λίγα λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί και η επιφάνεια.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε την ομελέτα σε ξύλο κοπής.
- Την τυλίγουμε σε ρολό, την κόβουμε κάθετα στη μέση και μοιράζουμε τα κομμάτια σε δύο πιάτα. Δίπλα σε κάθε κομμάτι ρίχνουμε ζεστή σάλτσα και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 204.