1 ώρα
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Για τις δίπλες
Για το σιρόπι
Διαδικασία
Σιρόπι
- Βάζουμε το νερό σε μια μεγάλη και κατά προτίμηση φαρδιά κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας παράλληλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Βράζουμε το σιρόπι μέχρι να δέσει, αλλά να μην γίνει πολύ σφιχτό.
- Όταν είναι έτοιμο, κατεβάζουμε τη φωτιά στην πιο χαμηλή βαθμίδα που έχει η κουζίνα μας ώστε να μείνει ελαφρώς ζεστό μέχρι να γίνουν οι δίπλες.
Δίπλες
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη ή ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το βούτυρο, γάλα, το ξύσμα και τους κρόκους ελαφρώς χτυπημένους.
- Ανακατεύουμε με το χέρι και στη συνέχεια ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη, η οποία δεν κολλάει στα χέρια. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
- Όταν είναι έτοιμη, την κάνουμε μπάλα και την κόβουμε σε 3 - 4 μέρη.
- Κάνουμε μπάλα κάθε μέρος ζύμης.
- Πασπαλίζουμε με αλεύρι μια καθαρή επιφάνεια εργασίας.
- Ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπάλα ζύμης σε πολύ λεπτό φύλλο.
- Κόβουμε το κάθε φύλλο σε χοντρές λωρίδες πλάτους περίπου 8 εκ. και μετά σε τετράγωνα.
- Κάνουμε μερικά τετράγωνα φιόγκους (σαν παπιγιόν), ενώ άλλα τα διπλώνουμε σε ρολό.
- Ρίχνουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα μπόλικο λάδι (περίπου 4 εκ. από τον πάτο του σκεύους) και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.
- Μόλις καεί το λάδι, τηγανίζουμε τις δίπλες σε μικρές δόσεις για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Όταν αυτές ροδίσουν και γίνουν τραγανές, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.
- Τις αφήνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίξουν από το λάδι.
- Όταν τηγανιστούν όλες, τις βουτάμε σε δόσεις στο ζεστό σιρόπι για 1 λεπτό.
- Τις γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά και τις αφήνουμε για άλλο 1 λεπτό.
- Σερβίρουμε τις δίπλες σε μια πιατέλα.