ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπακαλιάρος για την 25η Μαρτίου: 22 λαχταριστές συνταγέςΜπακαλιάρος για την 25η Μαρτίου: 22 λαχταριστές συνταγές
15' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τον ανοιξιάτικο μπακαλιάρο, ξεκινάμε ρίχνοντας σε μια κατσαρόλα το γάλα, τον μπακαλιάρο και το θυμάρι.
  2. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για 5-7 λεπτά από τη στιγμή έναρξης του βρασμού.
  3. Αφαιρούμε προσεκτικά με τρυπητή κουτάλα τον μπακαλιάρο και τον αφήνουμε να κρυώσει. Τον ‘’σπάμε’’ σε μικρότερα κομμάτια.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ᵒC.
  5. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τα πράσα για 4 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε ταψί.
  6. Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε απαλά και ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά.

Μυστικά

Ο Γιώργος Ηλιού είναι σεφ του εστιατορίου Ciboulette. TIP: Προσθέτουμε πιπέρι πριν το ψήσιμο αλλά προσέχουμε ιδιαίτερα στο αλάτισμα. Από τη στιγμή που βράσαμε τον μπακαλιάρο στο γάλα έχει χάσει αρκετή από την αλμύρα του, ωστόσο καλό είναι να προσέξουμε την ποσότητα του αλατιού που θα προσθέσουμε.Στο ποτήρι μας: Θαλασσινά κρασιά όπως μια Σαντορίνη, μια Ρομπόλα Κεφαλληνίας ή ένα Βιδιανό από την Κρήτη.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Μπακαλιάρος

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT